Скъпи приятели,

Благодарим Ви от сърце, че бяхме отново заедно на фестивал „Усмихни се, Карин дом “! Събрахме се отново заедно – участници, гости, партньори, дарители и доброволци в името на една кауза – децата.

Фестивалът, превърнал се в любимо събитие на Варна, препълни за четвърта поредна година градината на Карин дом и успя да осигури 34 558лв. за терапията на децата със специални потребности в Карин дом.

Събитието, което се проведе на 15-ти и 16-ти септември беше посетено от над 5 000 варненци и гости на града, които се забавляваха през целия уикенд в компанията на талантливи музиканти, майстори готвачи, имаха възможност да посетят щандовете на изложители със занаятчийски творения, био продукти и здравословни храни. За пълноценното време на семействата, фестивалът предложи богата програма от забавления за децата, като обърна специално внимание върху образователните, кулинарните и арт заниманията.

И тази година мисията на фестивала бе да стартира новата учебна година с усмивка, като в същото време да призове обществото да бъде по-толерантно към децата със специални потребности и да разбира по-добре трудностите, пред които са изправени техните семейства.

Събитието е едно от най-големите благотворителни събития във Варна и се организира в подкрепа на терапията на децата със специални нужди в Карин дом и по-специално в подкрепа на група „Усмивка“, която е създадена и финансирана вече четвърта година от средствата, събрани от фестивала.

„Искам сърдечно да благодаря от името на целия екип на Карин дом, на всички деца и възрастни, които посетиха фестивала и се забавляваха заедно с нас за каузата. Заедно – готвачи, фермери, занаятчии, артисти, дарители и доброволци успяхме да съберем 34 558лв.лв в подкрепа на група “Усмивка”. Това е една група, която няма еквивалент във Варна и дори в страната, в която подкрепа, терапия и обучение получават деца с комплексни и интензивни нужди и която дава шанс за по-добро бъдеще на тези деца. Без Вас фестивалът не би имал смисъл! Благодарим Ви! Благодарим Ви за усмивките и за моментите, прекарани заедно в градината на Карин дом. За нашия екип и семействата, които посещават Карин дом да знаем, че имаме Вашата подкрепа значи много!“ – сподели Изпълнителният директор на Карин дом, Мая Донева.