Фестивал с кауза

„Усмихни се Карин дом“ е семеен фестивал с благородна кауза, който се провежда веднъж годишно през есента в зелената градина на Карин дом, който се намира в Морската градина на Варна.

Фестивалът се стреми да предложи развлечения за цялото семейство, а събраните средства отиват в подкрепа на децата със специални нужди от Карин дом.

Фестивалът Усмихни се "Карин Дом" е плод на общите усилия на много хора и е един от малкото благотворителни фестивали от такъв мащаб в България.

Още с първото си издание варненският фестивал се нареди сред трите най-добри благотворителни събития за 2015г. в международния конкурс за събития Eventex в категория „Best Fundraising Event".


Мисията ни е да стартираме новата учебна година в Карин дом с усмивка, внасяйки надежда в сърцата на децата със специални нужди и техните семейства, че не са сами, а напротив, че има хиляди хора, които имат желание да им помогнат и го правят.

2015

Инициатор и главен организатор на първия фестивал е Джъстин Боланд. Фестивалът премина с огромен успех и успя да събере 29 000 лева, благодарение на което разкрихме две нови групи, предоставящи услуги на децата със специални нужди:

  • - Група Малки+ - специално за деца с проблеми от 0 до 4 г.
  • - Група "Усмивка" - за терапия на деца с комплексни нужди


Още за резултатите от първото издание на фестивала

2016

Второто издание на фестивала премина още по-зашеметяващо и вълнуващо с главен организатор беше Андрю Кинг. На музикалната сцена наши гости бяха Графа, Мария Илиева и P.I.F. , които направиха неповторимо и вълнуващо това второ издание.

Отново с подкрепата на всички участници и гости на фестивала беше събрана сума, с която продължи дейността на групите за подкрепа на децата със специални нужди и през учебната 2016-2017 г.


Още за успеха на второто издание на фестивала

2017

Благодарение на всички варненци и всички партньори, резултатите през 2017 надхвърлиха очакванията ни! Сумата, която Карин дом успя да събере чрез Фестивала, е 39 428 лв.

Това е голям успех и благодарение на него Карин дом ще продължи финансирането на две групи за деца със специални потребности. Група „Усмивка“, която носи името на фестивала и е за деца с комплексни и интензивни нужди от подкрепа и група „Малки+“ - за най-малките деца с комуникативни затруднения и аутистичен спектър.


Повече за третото издание на фестивала

2018

Фестивалът, превърнал се в любимо събитие на Варна, препълни за четвърта поредна година градината на Карин дом и успя да осигури 34 558лв. за терапията на децата със специални потребности в Карин дом.

Събитието, което се проведе на 15-ти и 16-ти септември беше посетено от над 5 000 варненци и гости на града, които се забавляваха през целия уикенд


Какво постигнахме заедно през 2018 вижте тук

2019

Време е да се поздравим с резултатите от петото издание на любимия ни фестивал.

Тази година средствата от 29 100лв., събрани чрез финансовата и материална подкрепа на нашите партньори, както и даренията от вход, таксата за участие в базарите и щандовете, приходите от детската зона, томболата и закупени продукти, ще подкрепят новосъздаденият от Карин дом “Център за семейно-медиирана интервенция”.


Как премина петото издание на Фестивала вижте тук

За Карин дом

Карин дом е организацията с нестопанска цел, която е основана през 1996г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов.

20 години след своето създаване Карин дом е организация с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Обучителният център на организацията обучава специалисти и екипи от цяла България.

Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалиста.


Повече за Карин дом на karindom.org